Systematisk ernæringsarbeid i helse- og omsorgstjenesten
Bakgrunnen for ressursen er Nasjonal strategi for godt kosthold og ernæring hos eldre i sykehjem og som mottar hjemmetjenester: God og riktig mat hele livet - regjeringen.no.
Helsedirektoratets nasjonale faglige råd, retningslinjer og veiledere, samt utviklingssentrenes systematiske arbeid med mat og ernæring danner i stor grad det faglige grunnlaget for de ulike opplæringsverktøyene som denne ressursen inneholder.
Ressursen kan brukes som et verktøy for å styrke kompetansen i ernæringsarbeidet i helse- og omsorgstjenesten og i miljøarbeidertjenesten. Temaer er systematisk ernæringsarbeid i tjenestene, samt praktiske tiltak for å styrke ernæringsarbeidet hos den enkelte bruker eller beboer.
Ressursen er under utvikling, nytt innhold publiseres fortløpende.
Målet med nettressursen
Målet med ressursen er å forebygge underernæring og sikre god ernæringspraksis og godt kosthold.
Krav til nettressursen
Fullfør leksjonene for å bestå nettressursen.