Behovsidentifisert forskning – Helsefremmende og forebyggende arbeid for barn og unge: Tverrfaglig samarbeid for livsmestring
PhD-prosjektet skal anvende behovsidentifisert forskningsmetodikk for å identifisere kunnskapshull i det helsefremmende og forebyggende arbeidet rettet mot barn og unge i kommunehelsetjenesten. Prosjektet har spesielt fokus på tverrfaglig samarbeid og hvordan ulike profesjoner arbeider med livsmestring.
Bakgrunn
OsloMet har i samarbeid med Utviklingssenteret i Viken (Akershus), ansatt PhD-stipendiat som skal inngå i et Brobyggerprosjekt. Sentralt i Brobyggerprosjektet står behovsidentifisert forskning og stipendiaten skal utvikle forskningsprosjekter i samarbeid med praksisfeltet og relevante brukere.
Mål
Målet med prosjektet er å anvende prinsipper fra behovsidentifisert forskningsmetodikk for å utvikle forskningsspørsmål relevante for praksisfeltet. Prosjektet tar sikte på å utforske tverrfaglig samarbeid knyttet til helsefremmende og forebyggende arbeid i kommunehelsetjenesten, herunder hvordan ulike profesjoner arbeider med livsmestring for barn og unge.
- Delmål 1: Utarbeide forskningsspørsmål basert på tidligere forskning og innspill fra brukere og ulike fagprofesjoner
- Delmål 2: Utvikle forskningsprosjekt og metodisk tilnærming for å besvare de identifiserte kunnskapshullene
Metoder og tiltak
- Identifisere kunnskapshull ved hjelp av tidligere forskning og brukermedvirkning
- Utarbeide forskningsprosjekt basert på behovsidentifiseringsprosessen
- Publisere forskningsresultater
- Gjennomføre PhD-kurs tilsvarende 30 ECTS
Hvilke tiltak kan igangsettes for å spre kunnskapen?
Prosjektet vil ta i bruk OsloMet og samarbeidspartnernes formidlingskanaler for å spre forskningsresultatene. Resultatene fra prosjektet vil videre publiseres i peer-reviewed tidsskrifter, samt presenteres på relevante konferanser nasjonalt og internasjonalt.
Samarbeidspartnere
Utviklingssenteret i Viken (Akershus)
Mer informasjon om Brobyggerprosjektet: https://www.oslomet.no/om/hv/fou/brobyggerprosjekt