Her finner du lenker til andre nyttige ressurser til hjelp i ernæringsarbeidet.
Gjennom blant annet kompetanseløftet 2015 (regjeringen.no) har flere kommuner utviklet gode opplæringsverktøy for kompetanseheving av ansatte og praktisk bruk i ernæringsarbeid i helse- og omsorgstjenesten. Dette ble samlet i Idébank om mat til eldre og personer med psykisk utviklingshemming på Helsedirektoratets nettsider. Nå er de flyttet over hit til Kunnskapsbanken og til Idébanken til utviklingssentrene. I Idébanken kan dere sende inn gode eksempler fra ernæringsarbeidet i din kommune. Send inn ditt gode eksempel til Idébanken her!
- Kosthold for eldre på Helsenorge
- Gode helse- og omsorgstjenester til personer med utviklingshemming - nasjonal veileder fra Helsedirektoratet
- Helsedirektoratets nasjonale faglige råd for ernæring, kosthold og måltider i helse- og omsorgstjenesten
- Kosthold og ernæring - nasjonale faglige råd fra Helsedirektoratet
- Helsedirektoratets nasjonale faglige råd for forebygging og behandling av underernæring
-
Veien til matglede - Filmer om matlaging, av bydel Sagene - artikkel i NAKUs Kunnskapsbank
i
Ref. Nasjonalt kompetansemiljø om utviklingshemming (NAKU) (2021) "Eksempel: Veien til matglede" [nettdokument]. Trondheim: NAKU (sist faglig oppdatert 16. desember 2024, lest 8. april 2025). Tilgjengelig fra https://naku.no/kunnskapsbanken/eksempel-veien-til-matglede
-
Ernæring: Litteratur, materiell og nettressurser - artikkel i NAKUs Kunnskapsbank
i
Ref. Nasjonalt kompetansemiljø om utviklingshemming (NAKU) (2022) "Ernæring: Litteratur, materiell og nettressurser" [nettdokument]. Trondheim: NAKU (sist faglig oppdatert 26. september 2022, lest 8. april 2025). Tilgjengelig fra https://naku.no/kunnskapsbanken/ernæring-litteratur-materiell-og-nettressurser
- Kostverktøyet- fra St. Olavs Hospital
-
Mat og glede: Kosthold og ernæring for personer med utviklingshemming - læreverk på OsloMetX
i
Ref. OsloMetX: MG22
- Ernæring og utviklingshemming - ressurser fra Frambu kompetansesenter for sjeldne diagnoser