Våre aktiviteter
Samlingsrekke for ansatte i tjenesten til personer med utviklingshemming. Fokus for nettverket er tjenesteutvikling i tråd med nasjonal veileder "Gode helse- og omsorgstjenester til personer med utviklingshemming".
Kompetansenettverk skal bidra til god kvalitet i tjenestene i kommunene, i tillegg til bedre samhandling med spesialisthelsetjenesten. Helsefellesskapene er ansvarlige.
Jobber din kommune med tjenesteutvikling, oppstart av et prosjekt eller har hatt tilsyn og ønsker veiledning? Vi har bred erfaring med veiledning i forbedringsarbeid; ta gjerne kontakt med oss!
Vi deltar i Helsefellesskapet AHUS sitt fagråd.
Vi håper at E-læringen for ressurspersoner og deres ledere vil bidra til godt felles samarbeid om kompetanseutvikling, og til at fagpersonene får ekstra kompetanse i forbedringsarbeid og kompetanseutvikling med enkle verktøy. Vi håper det vil bidra til å lære for å lære videre og få mulighet til å utvikle seg og oppleve mestring. E-læringen ligger fritt tilgjengelig på KS Læring og på Kompetansebroen.
Lyst på livet er et helsefremmende og forebyggende konsept hvor eldre møtes i grupper over tid og arbeider med å styrke helse og livsglede.
USHT Viken (Akershus) er leverandør for ABC-opplæringen fra Nasjonalt senter for aldring og helse.
En av tiltakene i kap. 6.4 i Nasjonal helse og samhandlingsplan, er å etablere et nytt nasjonalt faglig rammeverk for bedre pasient- og brukersikkerhet. Rammeverket erstatter Nasjonal handlingsplan for pasientsikkerhet og kvalitetsforbedring (2019–2023), men viderefører sentrale innsatsområder fra planen.
Vi har utviklet flere e-læringer som ligger åpent tilgjengelig på KS Læring og Kompetansebroen.
I samarbeid med Ahus arrangerer vi læringsnettverket "Best på å bli bedre" med påmeldingsfrist 18.juni 2025.
En rekke lunsjwebinar med aktuelle tema for ansatte i tjenestene til personer med utviklingshemming.
Det er utviklet opplæringsmateriell i smertekartlegging (filmer) og grunnleggende lindrende omsorg og behandling (e-læring) relatert til personer med utviklingshemming. Ansatte i bofellesskap for personer med utviklingshemming har deltatt i opplæring av ovennevnte temaer og utprøving av opplæringsmateriellet.
Jobber du med fagutvikling i den kommunale helse- og omsorgstjenesten? Tenker du at det hadde vært fint å ha en arena i Trøndelag der du kan møte andre som jobber med fagutvikling for å dele erfaringer og få faglig påfyll?
HEL-KOST står for retten til et helsefremmende kosthold for personer med utviklingshemming som bor i egen bolig.
Ønsker du kunnskap om hvordan du jobber med forebygging, håndtering og oppfølging av vold og trusler?
USHT Innlandet (Oppland) har fra og med høsten 2015 gjennomført opplæring av to til tre ABC-permer i året. Tilbudet er gitt til ansatte innen helse og omsorgstjenesten i Oppland.
Fagnettverket skal bidra til fag -og kompetanseutvikling i egen kommune og på tvers av kommuner i Innlandet, innenfor fagområdet psykisk helse og rus hos eldre.
Simulering er en læringsmetode som er med på å gjenskape en virkelig situasjon i trygge, læringsfremmende omgivelser. Ansatte i helse- og omsorgstjenester kan trene på kliniske ferdigheter de kan trenge i sin arbeidshverdag.
Med pårørendeundersøkelsen IVARETATT? og Sett, hørt og forstått -opplæringsprogram om pårørende har prosjektet bidratt med enkle verktøy som kommuner i hele landet kan benytte.
Etikknettverket for kommunale helse- og omsorgstjenester i Innlandet.
Opptrappingsplanen for psykisk helse er et nytt satsingsområde for utviklingssentret og vi vil bruke tid på å sette oss inn i planen. Vi vil gå i dialog med fagfeltet i kommunene for å få mer informasjon om behovene før vi avgjør hvilke aktiviteter vi vil tilby innenfor satsingsområdet.
Samlingsrekke for ansatte i tjenesten til personer med utviklingshemming. Fokus for nettverket er tjenesteutvikling i tråd med nasjonal veileder "Gode helse- og omsorgstjenester til personer med utviklingshemming"
Demensnettverk i Finnmark er en faglig møteplass for ansatte i kommunale helsetjenester som jobber med personer med demenssykdom. Nettverket gir faglig påfyll og legger til rette for erfaringsdeling på tvers av yrkesgrupper og arbeidssteder.
Fagnettverket skal være en pådriver for kunnskap- og kvalitetsutvikling i kommunene gjennom formidling og spredning av prosjekt/forskningsresultat, kunnskap og erfaring. Et vesentlig delmål er å oppnå større grad kunnskapsbasert praksis i omsorgstjenesten.
USHT Agder og Sørlandet sykehus samarbeider om regional forbedringsagentopplæring for ansatte innen helse- og omsorgstjenester i kommuner i Agder og SSHF.
Instruktører som læres opp får ansvar for opplæring og veiledning til kolleger og nyansatte/vikarer på egen arbeidsplass. De får også ansvar for spredning internt i egen kommune, for eksempel til hjemmetjenestesoner eller andre avdelinger. Videre har de ansvar for kvalitetssikring for riktig bruk av TILT.
7. november 2017 deltok 280 ansatte i spesialist- og kommunehelsetjenesten i Aust- og Vest-Agder på fagdag om palliasjon og demens. Det planlegges ny fagdag 8. november 2018, med hovedtemaene «Den forberedende samtalen», delir samt ivaretakelse av pårørende.
LCP gir veiledning for pleietiltak, medikamentutdeling, psykisk støtte og ivaretakelse av pårørende.
Få kunnskap om bruk av lokalseringsteknologi i pleie- og omsorgstjenestene.
Kurs (samlinger) for pårørende med utvalgte temaer innen demens, som holdninger og kommunikasjon, utfordrende adferd og sosiale aktiviteter.