- Aktiv omsorg
- Behandling
- Demens
- Elever, lærlinger, studenter
- Ernæring og tannhelse
- Etikk, jus og dokumentasjon
- Kompetanseutvikling
- Forebygging
- Legemiddelbehandling
- Lindrende behandling
- Organisering, utvikling og teknologi
- Psykisk helse og rusavhengighet
- Utviklingshemming
- Pårørende og frivillige
- Andre diagnoser
- Arkiv prosjekter 2009-2016
Aktiv omsorg
Prosjektet Giella ja servvoštallan som startet opp i februar 2021 hadde som formål å gi et aktivitetstilbud til hjemmeboende eldre som ikke har dagaktivitetstilbud fra den kommunale helsetjenesten.
Musikk og musikkaktiviteter kan bidra til opplevelse av tilhørighet til et fellesskap og styrke identitetsfølelsen, og det kan gi rom for gode opplevelser av mestring og mening i hverdagen. Det er noe av bakgrunnen for at Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester Vestfold (USHT-V) utviklet og gjennomførte prosjektet Aktiv med musikk.
Det er satt sammen et funksjonsvurderingsverktøy som har til hensikt å identifisere den enkeltes behov for rehabilitering så tidlig som mulig i et pasientforløp. Verktøyet kan benyttes uavhengig av profesjon og er spesielt egnet før tildeling av kommunale tjenester og ved overganger mellom tjenestenivåer.
Gruppebasert fallforebyggende trening for hjemmeboende eldre over 65 år, under ledelse av frivillige. Tilbudet organiseres av fysioterapeuter i kommunen.
Videreutvikle tilbudet med dyreassistert terapi til hjemmeboende. Bedre system på oppfølging av oppmøte på aktivitetene, dokumentasjon av aktivitetene og pasientdata.
Utvikling av en metode som skal brukes i samarbeid med frivillige for å åpne opp sykehjemmet mot samfunnet og skape integrering i lokalsamfunn og nærmiljø.
Utvikling og utprøving av tverrfaglige kompetansehevende tiltak for å bidra til en kunnskapsbasert praksis innenfor helsepedagogikk, empowerment, brukermedvirkning, samvalg og kartlegging av rehabiliteringspotensiale.
For personer med kognitiv svikt og demens kan lytting til musikk bli viktig når ordene forsvinner og ikke lenger fungerer som en kommunikasjonskanal. Musikk kan være et verktøy i personsentrert omsorg, Min livshistorie-arbeidet og i målrettet miljøbehandling.
Arbeid med eldre og personer med demens kan gi mange utfordringer, og noen er bare inspirerende å ta tak i. Prosjektet ble kalt for «Når gamle minner blir som nye».
Generasjonstreff har som formål å utvikle en modell for organisering av samarbeid mellom barnehager og omsorgssentre.
Et lite team av sykepleiere og hjelpepleiere ved sykeheimen bruker innspill fra seg selv og et utvalg av brukere og pårørende til å lage bedre tjenester.
Karasjok kommune bygde nye omsorgsboliger på slutten av 90-tallet, og skulle se på hvordan utearealet skulle være og hva det skulle inneholde og brukes til.
Rehabiliteringstjenestene i Kristiansand kommune skal vurderes i henhold til den demografisk utfordringen vi står overfor fram mot år 2040. I dette inngår tjenesteutvikling, kompetanseheving, bruker i sentrum av egen rehabiliteringsprosess og involvering av pårørende og nettverk.
Fagheftet ”Mennesket lever ikke av brød alene”
Sør-Varanger kommune gjennomførte i 2014 og 2015 et prosjekt for å prøve ut en modell for hverdagsrehabilitering i hjemmebasert omsorg, Hverdagsrehabilitering- Lengst mulig aktiv i eget liv- i eget hjem med sikte på innføring i ordinær drift fra 2016.
Vi har engasjert kommuner til å etablere brukerråd
USHT Møre og Romsdal deltar i nasjonalt læringsnettverk i brukermedvirkning i regi av Pasientsikkerhetsprogrammet og Helse Midt Norge RHF med kommunene Kristiansund og Sunndal. Fokuset er trygg utskriving med pasienten/brukeren som likeverdig partner.
Konseptet Bedre hverdagsliv implementeres i alle 40 langtidshjem i Oslo. Det søkes å oppnå at beboerne skal oppleve hverdager med god livskvalitet. Et hjemlig miljø, trivselstiltak, gjøremål basert på beboernes interesser og hverdagsmestring, samt en tydelig forankring i nærmiljøet skal bidra til å øke kvaliteten på tilbudet. I tillegg skal institusjonspreget reduseres. Spørsmålet «Hva er viktig for deg?» samt fokus på at «Hver dag teller» skal være retningsgivende for å gi beboere i langtidshjem opplevelse av en god hverdag hver dag.
Opptrening i hverdagslivets gjøremål for personer som nylig har fått funksjonsproblemer og opplever vansker i hverdagen som følge av dette, og for personer som allerede mottar tjenester fra helse- og omsorg. Et tverrfaglig team samarbeider med personen om det vedkommende synes er viktig å mestre i hverdagen.
En sosial arena for aktivitet og nettverksbygging.