- ABC-opplæring
- Bruker- og pårørendemedvirkning
- Fagnettverk og arrangement
- Innovasjon og tjenesteutvikling
- Kompetanseutvikling
- Kunnskapsbasert praksis
- Læringsnettverk
- Samarbeid med helseforetak og utdanningsinstitusjoner
- Bo trygt hjemme-reformen
- Leve hele livet-reformen
Innovasjon og tjenesteutvikling
Ansatte sendes på kurs, likevel tar de ikke i bruk ny kunnskap. Det er ikke noe rart når ledere ikke tenker fag og helhet.
Kristine Gaup Grønmo har nådd sin pensjonsalder, og gikk av 1. april 2023. Hun har vært leder på senteret siden 2002, og har i alle år frontet samisk språk og kultur, og likeverdige tjenester til den samiske pasienten. Vi ønsker henne lykke til med pensjonist tilværelsen.
Gjennom tiltaket ønsker man å etablere en samhandlingsarena for spredning av rehabiliteringskompetanse i kommunehelsetjenesten i Troms.
Med bakgrunn i Opptrappingsplan for habilitering og rehabilitering skal kommunene styrke disse tjenestene for brukere i alle aldre som har behov for habilitering og rehabilitering. Gjøvik kommune ønsker å utarbeide ny ReHabiliteringsplan som bidrar til økt brukermedvirkning og styrket samarbeid tverrfaglig og tverrsektorielt. Habilitering og rehabilitering skal betraktes i et livsløpsperspektiv framfor i dag som tidsavgrensede prosesser.
Ønsker dere å bli bedre på grunnleggende kommunikasjon? USHT Trøndelag (nord) har laget opplæringspakken snakkom, som gjør det enkelt å komme i gang med opplæring og refleksjon om kommunikasjon i helse- og omsorgstjenestene.
Hvordan utvikle nye tiltak som stimulerer og gir gode øyeblikk for personer som er på sykehjem?
Nytteverdien ved å delta er å få økt bevissthet, kunnskap, forståelse og refleksjon rundt praksisfeltet - Palliasjon og lindrende behandling
I Bergen kommune er det 34 sykehjem med til sammen 2450 institusjonsplasser. På bakgrunn av at flere sykehjem i Bergen kommune har opplevd utbrudd av Covid -19 smitte, ble det opprettet et koronateam for enhetsledere i sykehjem og Omsorg pluss.
Satsingen skal bidra til at kommunene bruker EPJ-systemer på en juridisk-, faglig- og etisk forsvarlig måte.
Modulbasert basiskompetanse er et tilbud om systematisk kompetanseheving for ansatte i helse-og sosialsektoren i Kristiansand kommune. Det er 6 basismoduler og flere påbyggingsmoduler. Leder og fagutvikler/fagsykepleier planlegger og bestiller moduler ut fra en vurdering av arbeidsstedets opplæringsbehov, og legger dette inn i årsturnus.