- ABC-opplæring
- Bruker- og pårørendemedvirkning
- Fagnettverk og arrangement
- Innovasjon og tjenesteutvikling
- Kompetanseutvikling
- Kunnskapsbasert praksis
- Læringsnettverk
- Samarbeid med helseforetak og utdanningsinstitusjoner
- Bo trygt hjemme-reformen
- Leve hele livet-reformen
Kompetanseutvikling
Hensikten med dette arbeidet er å øke observasjonskompetansen, vurderingskompetansen og handlingsberedskap hos ansatte i kommunehelsetjenesten i Innlandet.
Rådgivningstjenesten kan kontaktes for råd om hvordan bygninger og utemiljø kan gjøres tilgjengelige for personer med demens.
USHT Innlandet tilbyr simulering av forhåndssamtaler.
Vi er en del av et regionalt nettverk som skal styrke og samordne den tverretatlige innsatsen og kompetanseheving innen tema vold og overgrep mot eldre.
Gjennom Bo Trygt hjemme-reformen har USHT Troms fått i oppdrag fra Helsedirektoratet om å satse på lindrende behandling og omsorg i 2024. Vi har flere aktiviteter innen satsningsområdet, og samarbeider med fagmiljøene i nord for å tilby muligheten for kompetanseheving innen lindrende behandling og omsorg for alle kommunene i vårt fylke.
USHT Møre og Romsdal samarbeider med Ålesund kommune om utvikling av en ny kompetansemodell
En rekke lunsjwebinar med aktuelle tema for ansatte i tjenestene til personer med utviklingshemming.
Alle kommuner i Innlandet inviteres til ny runde med opplæringspakke i lindrende behandling og omsorg ved livets slutt, med påmeldingsfrist 5. mai.
Simulering er en pedagogisk metode som benyttes mer og mer i Oslo kommune. Helseetaten utførte derfor en enkel kartlegging av aktiviteter, utstyr, lokaler og kompetanse på vegne av byrådsavdelingen for helse- eldre og innbyggertjenester i juni 2023 for å få en bedre oversikt. Rapporten baserer seg på en spørreundersøkelse som ble sendt ut til bydelene, Sykehjemsetaten og Helseetaten.
Innføring av ABCDE-F, NEWS2 og ISBAR i kommunehelsetjenesten i Innlandet i pågående samarbeid mellom USHT Innlandet (Oppland og Hedmark) og kommunene.
Digital opplæringspakke lindrende behandling og omsorg ved livets slutt med mentoropplæring i regi av USHT. Et bidrag til økt kompetanse hos ansatte i kommunehelsetjenesten i møte med pasienter med behov for lindrende behandling og omsorg ved livets slutt.
USHT Vestland (Hordaland) bistår Bergen kommune i å heve kompetansen hos de ansatte i velferdsteknologi. Nå i 2024 blir det tilbud til de andre kommunene i nedslagsfeltet vårt.
Byrådsavdeling i helse og omsorg i Bergen kommune vil øke kompetansen i observasjon og vurderingskompetanse for ansatte med pasientnært arbeid i kommunehelsetjenesten. Vi har nå fullført første nivå av opplæring av seksten nye hovedinstruktører som skal bidra med opplæring på tvers av etatene.
VIPS praksismodell er et anerkjent verktøy for personsentrert omsorg.
…men vi skal på ingen måte slutte å bistå dere i kommunene med observasjonskompetanse!
Velferdsteknologiprosjektet i Vestfold og Telemark har i samarbeid med USHT produsert en podkast på 4 episoder.
I løpet av de siste årene er det utdannet over 200 instruktører ved bruk av proACT (https://www.proactnorge.org/) i Innlandet. Psykologisk trygghet hos deltakerne er grunnleggende for positiv opplevelse og læring. Metoder hentet fra prosessledelse kan medvirke til økt trygghet og dermed økt læring.
USHT Trøndelag tilbyr støtte og veiledning ved oppstart av digital opplæringspakke i lindrende behandling og omsorg ved livets slutt. Målet med opplæringspakken er å styrke kompetansen på dette fagfeltet for å skape trygghet for pasient, pårørende og ansatte i situasjoner som krever lindrende behandling og god omsorg.
Ser din kommune etter e-læring på fagområder som grunnleggende palliasjon, ernæring, dokumentasjon av helsehjelp, mestring/habilitering/rehabilitering eller opplæring for ressurspersoner og deres ledere? Her er noen anbefalinger - Ta en titt!
DisDAT (Disability Distress Assessment Tool) er et skjema for å fange opp ubehag hos personer med utviklingshemming. I 2021 fikk vi godkjent oversettelsen av DisDAT til norsk.