Kostkofferten er nå til salgs
Publisert 17. oktober 2014 | Oppdatert 10. mars 2020
Utviklingssenter for sykehjem i Møre og Romsdal har laget en kostkoffert som viser hvordan man kan kartlegge, forebygge og behandle underernæring i sykehjem.
Linda Nygård og Inger-Lise Lervik fra Møre og Romsdal har hovedansvaret for prosjektet.
Kofferten inneholder:
- Arbeidshefter og film til gruppesamlinger
- Plakater som kan henges opp på kjøkken, spisestue, vaktrom eller lignende
- Legens hefte: et lite hefte dere kan vise legen – informer legene om at dere jobber med ernæring og inviter til samarbeid
- Tiltakspakken: hefte med forslag til tiltak på systemnivå, og måter å måle kvalitet. Eksempel på måleskjema ligger i mappe på minnepennen.
- Målebånd – fordi pasientens høyde må dokumenteres
- Munnspeil – fordi plager fra munnen er en utbredt årsak til underernæring
- ROAG – sjekkliste for vurdering av munnhelse
- KMI-tabell
- Kosthåndboka (Helsedirektoratet) – et oppslagsverk om ernæring, både generelt og til spesielle grupper, for eksempel kosthold knyttet til diagnoser
- De nasjonale faglige retningslinjene
- Forslag til hvor dere finner mer kunnskap og inspirasjon om ernæring
- Liste over ressurser på internett
- Filmen “Maten è go den, det e’kje da” fra Utviklingssenter for sykehjem i Nordland
På den årlige samlingen for utviklingssentrene ble kostkofferten presentert og etterspørselen var står - engasjementet likeså. Det er mulig å ta en nærmere titt på kostkofferten hos de ulike utviklingssentrene eller lese mer og bestille kostkofferten her.
Les mer om hva som skjer på Utviklingssenteret for sykehjem i Møre og Romsdal på deres blogg.
Linda viser fram kostkofferten.
Utviklingssentrene sto i kø for å få med seg en kostkoffert hjem på årets samling.