- Agder (Vest)
- Agder (Øst)
- Akershus
- Buskerud
- Finnmark
- Finnmark (samisk)
- Helse Fonna
- Innlandet (Hedmark)
- Innlandet (Oppland)
- Møre og Romsdal
- Aktiviteter
- Prosjekter
- Forskning
- Presentasjoner
- Arkiv
- Nordland
- Oslo
- Rogaland
- Telemark
- Troms
- Trøndelag (Nord)
- Trøndelag (Sør)
- Vestfold
- Vestland (Hordaland)
- Vestland (Sogn og Fjordane)
- Østfold
Pågående
Ålesund kommune og USHT Møre og Romsdal har inngått et samarbeidsprosjekt med målsetting om å øke kvaliteten i tjenestene til personer med utviklingshemming, gjennom kompetansehevende tiltak og implementering av helsedirektoratets veileder «gode helse- og omsorgstjenester til personer med utviklingshemming». Arbeidet er lederforankret og nettverksbasert.
Prosjektet er med på å skape en felles arena for læringsutbytte og kunnskapsformidling på tvers av kommuner og helseforetak. Arbeidet er også knyttet til Demensplanen 2025. Demens er en sykdom som øker i takt med en aldrende befolkning, og det blir viktig i tiden som kommer å være bedre rustet til å møte utfordringene.
For å øke frekvensen av simulering i praksisfeltet, samt å styrke kvalitet og relevans for sykepleiestudenters praksisstudier, tester vi ut studentdreven simulering. Det vil si at studenter som er i praksis skal fasilitere og gjennomføre simulering sammen med ansatte.
I «Åse Living Lab» kan bruker, pårørende og andre tjenesteutøvere teste ulike velferdsteknologiske løsninger og tekniske hjelpemiddel i trygge omgivelser. Teknologien som gjennom god kartlegging viser seg å være aktuell for den enkelte bruker, kan tas i bruk hjemme etter utreise. Åse Living Lab er en viktig arena for kompetanse og kunnskapsutvikling mellom ulike aktører, tjenester og institusjoner.
Målet er at ansatte skal jobbe mer proaktivt ved å forebygge og oppdage forverring i pasientens tilstand tidligere. Dette gjøres ved bruk av systematisk undersøkelsesmetodikk og validerte verktøy. Ved å utdanne instruktører som igjen holder kurs til ansatte i egen kommune, når en ut til mange ansatte på kort tid. Etter en vellykket pilot i 2018-2019, i de fem kommunene som skulle slås sammen til Ålesund, ønsket USHT å bredde dette til hele Møre og Romsdal.
Avsluttet
Samarbeidsprosjekt med fokus på samhandling og kompetansehevende tiltak for økt kvalitet på lindrende behandling og omsorg.
Å gå fra "Hva er problemet du trenger hjelp til?" til "Hva er viktige aktiviteter i ditt liv som du ønsker å mestre?"
Å ivareta pårørende til personer med demens gjennom støtte i eget hjem.
Spredning av tiltakspakken fra den nasjonale pasientsikkerhetskampanjen i Møre og Romsdal.
Bedriftsintern opplæring om ernæring til ansatte i helse- og omsorgstjenestene som et tiltak for å forebygge underernæring hos eldre