- Agder (Vest)
- Aktiviteter
- Prosjekter
- Forskning
- Presentasjoner
- Arkiv
- Agder (Øst)
- Akershus
- Buskerud
- Finnmark
- Finnmark (samisk)
- Helse Fonna
- Innlandet (Hedmark)
- Innlandet (Oppland)
- Møre og Romsdal
- Nordland
- Oslo
- Rogaland
- Telemark
- Troms
- Trøndelag (Nord)
- Trøndelag (Sør)
- Vestfold
- Vestland (Hordaland)
- Vestland (Sogn og Fjordane)
- Østfold
Pågående
USHT Agder og Sørlandet sykehus samarbeider om regional forbedringsagentopplæring for ansatte innen helse- og omsorgstjenester i kommuner i Agder og SSHF.
Modulbasert basiskompetanse er et tilbud om systematisk kompetanseheving for ansatte i helse-og sosialsektoren i Kristiansand kommune. Det er 6 basismoduler og flere påbyggingsmoduler. Leder og fagutvikler/fagsykepleier planlegger og bestiller moduler ut fra en vurdering av arbeidsstedets opplæringsbehov, og legger dette inn i årsturnus.
Oppfølging av «Praksisprosjektet» som ble avsluttet i 2013. Samarbeidsorganet (SO) mellom SSHF, UiA og kommunene på Agder er ansvarlig for tiltaket. Det arrangeres 1-2 kompetansedager årlig på tre ulike lokaliteter i Agderfylkene, der trening i praktiske prosedyrer inngår.
Avsluttet
7. november 2017 deltok 280 ansatte i spesialist- og kommunehelsetjenesten i Aust- og Vest-Agder på fagdag om palliasjon og demens. Det planlegges ny fagdag 8. november 2018, med hovedtemaene «Den forberedende samtalen», delir samt ivaretakelse av pårørende.
22. januar deltok 247 ansatte på fagdag i Kristiansand for å øke sin kompetanse på gjennomføring av legemiddelgjennomgang i sin tjeneste. Deltakerne fra 20 kommuner fikk høre forelesere med erfaring og engasjement til ulike brukergrupper og tjenester.
Fagnettverket skal være en pådriver for kunnskap- og kvalitetsutvikling i kommunene gjennom formidling og spredning av prosjekt/forskningsresultat, kunnskap og erfaring. Et vesentlig delmål er å oppnå større grad kunnskapsbasert praksis i omsorgstjenesten.
Instruktører som læres opp får ansvar for opplæring og veiledning til kolleger og nyansatte/vikarer på egen arbeidsplass. De får også ansvar for spredning internt i egen kommune, for eksempel til hjemmetjenestesoner eller andre avdelinger. Videre har de ansvar for kvalitetssikring for riktig bruk av TILT.