- Agder (Vest)
- Agder (Øst)
- Akershus
- Buskerud
- Finnmark
- Finnmark (samisk)
- Helse Fonna
- Innlandet (Hedmark)
- Innlandet (Oppland)
- Møre og Romsdal
- Nordland
- Oslo
- Aktiviteter
- Prosjekter
- Forskning
- Presentasjoner
- Arkiv
- Rogaland
- Telemark
- Troms
- Trøndelag (Nord)
- Trøndelag (Sør)
- Vestfold
- Vestland (Hordaland)
- Vestland (Sogn og Fjordane)
- Østfold
Pågående
Miniutstilling er små tematiske utstillinger for personer med demens på dagaktivitet, dagsenter og sykehjem i Oslo. Miniutstillingene er laget av ulike museer. Samarbeidspartnere i prosjektet og videreføringsprosjektet er Oslomuseet, Teknisk Museum, Jødisk Museum, Oslo skolemuseum, Jernbanemuseet, Forsvarsmuseet, Nasjonalforeningen Oslo demensforening, Sykehjemsetaten og Senter for fagutvikling og forskning/USHT, Oslo kommune. Prosjektet er finansiert med midler fra Damstiftelsen, Kulturrådet og Den Kulturelle Spaserstokken i Oslo kommune.
Personer med psykisk sykdom og personer med demens kan oppleve angst, uro, tilbaketrekning, motsette seg helsehjelp eller ha utagerende adferd. Når medarbeidere innen helse – og omsorg bruker målrettet miljøbehandling kan det bidra til å øke mestringsfølelsen og velvære, samt dempe angst og uro.
Helse- og omsorgsdepartementet (2015) trekker frem i «Omsorg 2020» områdene mestring og velferdsteknologi. Formålet ved å benytte velferdsteknologi er at det enkelte mennesket får muligheter til å mestre egen helse og eget liv, styrke den offentliges oppgaveløsning, samt møte utfordringer i fremtiden (Helsedirektoratet 2012:21).
For personer med kognitiv svikt og demens kan lytting til musikk bli viktig når ordene forsvinner og ikke lenger fungerer som en kommunikasjonskanal. Musikk kan være et verktøy i personsentrert omsorg, Min livshistorie-arbeidet og i målrettet miljøbehandling.
Vi har anskaffet prosedyretreningsmodeller som sirkulerer mellom de private og kommunale hjemmetjenestene i Oslo.
Avsluttet
Utvikle verktøy for en bedre og mer effektiv hjemmesykepleie
Styrke brukermedvirkning og personorientert omsorg i samarbeid med pårørende
Utvikle en standard for økt kunnskap og handlingskompetanse via en modell for kompetanseoverføring, for å imøtekomme samhandlingsreformens intensjon om å behandle pasienten nærmest mulig eget bosted.
Vi arrangerte læringsnettverk for alle kommunale og private hjemmetjenester i Oslo. UHT veiledet teamene som deltok og fulgte opp 210 legemiddelgjennomganger, hvorav 117 ble gjennomført med farmasøyt.
Vi utvikler metode og verktøy for systematisk kartlegging av pasienter i bolig som kan ha behov for Legemiddelgjennomgang (LMG). Det skal videre arrangeres kurs og læringsnettverk for ansatte som jobber i bolig.