- Agder (Vest)
- Agder (Øst)
- Akershus
- Buskerud
- Finnmark
- Finnmark (samisk)
- Helse Fonna
- Innlandet (Hedmark)
- Innlandet (Oppland)
- Møre og Romsdal
- Nordland
- Oslo
- Aktiviteter
- Prosjekter
- Forskning
- Presentasjoner
- Arkiv
- Rogaland
- Telemark
- Troms
- Trøndelag (Nord)
- Trøndelag (Sør)
- Vestfold
- Vestland (Hordaland)
- Vestland (Sogn og Fjordane)
- Østfold
Pågående
Almas hus, er en kunnskapstjeneste og et visningsmiljø som viser hvordan omgivelser, hjelpemidler og velferdsteknologi kan gjøre hverdagen enklere og tryggere for personer med kognitiv svikt eller demens, enten man bor i eget hjem eller på institusjon.
Opplæring av ansatte i Oslo sykehusservice (ikke-helsefaglig personell) mht hvordan møte besøkende med kognitiv svikt. Identisk opplæring ble gitt på to ulike tidspunkt for at flest mulig ansatte skulle kunne delta.
Nettsiden hvakanhjelpe.no viser velferdsteknologi, hverdagsteknologi, hjelpemidler og tips om demensvennlig design som kan være nyttige for personer med demens.
Målsettingen er riktig bruk av legemidler for å bedre helse, livskvalitet og leveutsikter for pasienter i kommunehelsetjenesten.
Avsluttet
En avansert klinisk sykepleier (AKS) er en sykepleier med breddekompetanse og avansert klinisk observasjons-, vurderings- og handlingskompetanse. Gjennom et fagutviklingsprosjekt har vi utforsket hvordan denne kompetansen kan brukes i to bydeler i Oslo kommune.
Økt kvalitet på tjenester til personer med utviklingshemming i Oslo og Viken.
- et tverrfaglig samarbeidsprosjekt i Sykehjemsetaten (SYE) med avdeling for kvalitet og fag, HR avdelingen og Senter for fagutvikling og forskning/ Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester i Oslo, i forbindelse med belastninger i tjenesten ved pandemiens utbrudd. RVTS Øst ble veileder i prosjektet og man kom frem til at et Lederprogram som handlet om psykososial beredskap, kriseledelse og psykologisk trygghet for alle ledergrupper i Sykehjemsetaten, var viktig for å kunne gi mer kunnskap og trygghet ut til medarbeiderne som står i frontlinjen.
Sykehjemmene i Oslo fikk i 2019 mer penger til mat og måltider. I satsingen Gode måltidsopplevelser 2019 oppnådde sykehjemmene nettopp å skape bedre måltidsopplevelser for sine pasienter og beboere gjennom å bruke pengene på ulike tiltak innenfor områdene «God mat og drikke, «Godt måltidsmiljø», «God tilrettelegging» og «Organisering og arbeidsflyt».
Oslo kommune har tidligere utviklet en modell for demensteam, denne ønsker vi å videreutvikle med sikte på å etablere en modell for hele demensomsorgen i Oslo. Utviklingen av modell for demensomsorg skal bidra til mestring, aktivitet og trygghet for personer med demens også i tiden før heldøgnsomsorg. Dette er et 2-årig prosjekt.