- Agder (Vest)
- Agder (Øst)
- Akershus
- Buskerud
- Finnmark
- Finnmark (samisk)
- Helse Fonna
- Innlandet (Hedmark)
- Aktiviteter
- Prosjekter
- Forskning
- Presentasjoner
- Arkiv
- Innlandet (Oppland)
- Møre og Romsdal
- Nordland
- Oslo
- Rogaland
- Telemark
- Troms
- Trøndelag (Nord)
- Trøndelag (Sør)
- Vestfold
- Vestland (Hordaland)
- Vestland (Sogn og Fjordane)
- Østfold
Pågående
Gjennom prosjektet får ansatte opplæring og øvelser i forhåndssamtaler. Deltakerkommuner får støtte til lokal implementering.
Fagnettverket skal arbeide med å sikre kunnskapsbasert praksis, samt utveksling og utvikling av kompetanse på tvers av kommunegrenser.
Kvalitet i tjenester til personer med utviklingshemming er et av satsningsområdene til USHT. Som en del av vårt arbeidet med dette satsningsområdet bistår vi kommunene i Hedmark med Mitt livs ABC – opplæringen.
Fagnettverk hvor medarbeidere som jobber med personer med demens i kommunene i Hedmark møtes jevnlig. Nettverket arbeider med å sikre kunnskapsbasert praksis og med utvikling og utveksling av kompetanse på tvers av kommunegrenser og omsorgsnivå.
Avsluttet
USHT Innlandet (Hedmark) er en del av det regionale støtteapparatet for «Leve hele livet» reformen sammen med Statsforvalteren, KS og USHT Innlandet (Oppland).
Forebyggende gruppetrening for eldre. Gruppene ledes av frivillige med oppfølging og veiledning fra fysioterapeut i kommunen.
Støtte og avlaste pårørende med store omsorgsoppgaver gjennom en utvidet og videreutviklet kommunal modell. Denne bygger på tidligere modell utviklet ved USHT Innlandet (Hedmark), beskrevet i håndboka «Frivillige gir avlastning til pårørende med store omsorgsoppgaver» (2019). Prosjektet er i drift i Hamar og det står skrevet om tiltaket på s. 53 i Regjeringens pårørendestrategi og handlingsplan (2020).
Prosjekt Rett tiltak til rett tid ønsker å se på utviklingen av tjenestene i kommunehelsetjenesten og i spesialisthelsetjenesten slik at personer med kognitiv svikt/demens og deres pårørende fanges opp og tilbys systematisk oppfølging der de bor.
Reformen vil tilrettelegge for at gode, lokale løsninger spres og implementeres rundt om i kommunene. Leve hele livet består av løsninger på områder hvor det svikter i tilbudet til eldre i dag. Løsningene bygger på hva eldre, pårørende, politikere, interesseorganisasjoner, ledere ansatte, frivillige og forskere har sett fungere i praksis.